shkolla shqipe

 

NJOHTIM

 

SHKOLLA SHQIPE NË VEVEY   ZVICËR

 

Të nderuar prindër, nxënës, të rinj dhe simpatizantë

 

të tjerë të Shkollës Shqipe në rrethin e qytetit Vevey,

 

ju njohtojmë se shkolla shqipe rihap

 

dyert në këtë datë sa vijon :


N ë Vevey mësimi fillon të mërkurën më 07.09.2016

 

prej orës 13h.

 


Adresa: Ecole de la Part-Dieu

 


avenue de la Prairie 15, 1800 Vevey/VD

 


Të gjitha informatat tjera më të hollësishme në lidhje

 

me shkollat shqipe  në këto komuna, mund ti merrni

 

në numrin e telefonit: 079 632 47 40


Emaili: malopali@msn.com


Facebook: Musa Pali


Ose: shkolla.shqipe.12@facebook.com

 

https://www.facebook.com/shkollashqipe1/?fref=hovercard

 

Shkolla    logo-e-shkolles-shqipe.jpg

 

 

NJOHTIM

 

SHKOLLA SHQIPE NË VEVEY, MONTREUX DHE

 

VILLENEUVE

 

ZVICËR

 

Të nderuar prindër, nxënës, të rinj dhe simpatizantë

 

të tjerë të  Shkollës Shqipe në rrethin e qyteteve Vevey,

 

Montreux dhe Villeneuve, ju njohtojmë se shkollat

 

shqipe rihapin dyert në këto data sa vijon :

 

Në Vevey mësimi fillon më: 02.09.2015 prej  orës 13h.

 

Adresa: Ecole de la Part-Dieu

 

avenue de la Prairie 15, 1800 Vevey/VD

...............................................................................................................

Në  Montreux mësimi fillon më 02.09.2015 prej orës 15h

 

Adresa: - Collèges de Rambert

 

Chemin des Vignes 12, 1815 Clarens

...........................................................................................................

NëVilleneuve mësimi fillon të premtën më

 

04.09.2015 prej orës 15h30Collège du Lac Sud


Av. des Comtes de Savoie


1844 Villeneuve

 

Të gjitha informatat tjera më të hollësishme në lidhje

 

me shkollat  shqipe në këto komuna, mund ti merrni

 

në numrin e telefonit:  079 632 47 40

 

Emaili: malopali@msn.com

 

Facebook: Musa Pali

 

Ose: shkolla.shqipe.12@facebook.com

 

 

   YouTube     - SHKOLLA SHQIPE

 

 

 

 

 

 

 

   YouTube     - SHKOLLA SHQIPE

VIDEO E SHKOLLËS SHQIPE

VEVEY-ZVICËR

 

 

 

MIRËSERDHËT NË UEB FAQEN E

 

SHKOLLËS SHQIPE NË VEVEY

 

BIENVENUE SUR LE SITE WEB

 

D’ECOLE ALBANAISE A VEVEY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Accueil

Bienvenue sur le site d’école Albanais de VEVEY en Suisse.

 

L’école Albanais à VEVEY est fondée en 1991 et fait partie du

 

réseau de Ligue des Enseignants et des  Parents Albanais en Suisse.

 

La gestion est assurée par les Enseignants et des Parents d’élèves regroupés

 

dans l’Association LEPA EN Suisse.

 

À la rentrée de septembre de l’année scolaire 2011/2012, l’’école accueille près

 

de 50 élèves, répartis sur 3 communes de VEVEY, CLARENS ET VILLENEUVE dans

 

le canton de VAUD, Suisse.

  Shkolla në Clarens

 

   YouTube     - Shkolla shqipe në Clarens

 

 

 

 

 

VIDEO E SHKOLLËS SHQIPE

VEVEY-ZVICËR

 

  

FOTO NGA KUVENDI I LAPSH ZVICËR

LA PRÉSENTATION DE LA LANGUE ALBANAISE,L’ALPHABET, LA GRAMMAIRE

 

 

SHKOLLA ME MËSIM PLOTËSUES NË GJUHËN SHQIPE

NË VEVEY, CLARENS DHE VILLENEUVE

 

Për hapjen e klasave në të cilat duhet të mësohet gjuha, gjeografia, muzika

dhe arti figurativ nga nxënësit që kanë origjinë shqiptare, nga të dy prindërit

ose nga njëri, ka qenë në idenë dhe vullnetin e bashkatdhetarëve tanë prej

shumë kohësh.

Shqiptarët në këtë regjion të Zvicrës janë vendosur këtu prej shumë kohësh.

Një ndër fytyrat më të njohura të Oborrit mbretëror të mbretit Ahmet Zogu,

Adamidi Frashëri le Bey Paul (1904-1987) jetoi një kohë të gjatë në Vevey,

gjerë në vdekje. Ky njëherë njihet si ndër koleksionusit më të mëdhenj të

veprave të artit të kësaj kohe. Veprat e artit të koleksionuara të tij janë të

autorëve më të mëdhenj botëror si të Pablo Picasso, Georges Braque,

Juan Gris dhe të tjerë.

Vevey njihet si qyteti ku jetuan e kaluan shumë figura të artit, filozofisë,

historisë botërore si: çarli çaplini, Zhan Zhak Ruso. Klara Haskil,Napoleon

Banaparta etj. Prandaj Vevey ka qenë dhe është shumë tërheqës edhe për

shumë shqiptarë që jetojnë e veprojnë këtu prej shumë viteve. Për hapjen e

shkollave me mësim plotësues në gjuhën shqipe ka pasur interesim edhe

më përpara pavarësimit të kësaj shkolle.

Mësuesi i parë në këto anë njihet Mithat Sinani, i cili punoi një kohë në La

Tour de Peilz në vitet 80-ta. Pas përgatitjeve të shumta klasa e parë e shko-

llës shqipe të pavarur u hap në Vevey. Kjo klasë kishte 39 nxënësa dhe nisi

punën me 11.03.1992. Mësuesi i parë i kësaj shkolle ishte Miftar Selimi nga

Kërçova. Këshilli i prindërve nën drejtimin e Musa Palit bëri të mundshme që

kjo shkollë të funksionojë pa ndërprerje gjer më sot. Prej vitit 1996 e gjerë

më sot në këtë shkollë punon z. MUSA PALI. Shkolla e mësimit plotësuesnë

në gjuhën shqipe në Vevey, arsimoi dhe edukoi në frymën kombëtare prej

themelimit të saj qindra të rinj e të reja. Në këtë shkollë morën dituri në

gjuhën shqipe, jo vetem nxënësit e moshës shkollore por edhe të rriturit

qofshin zvicëranë apo të tjerë, të cilët ishin të interesuar ta mësojnë

gjuhën shqipe.                              

  

Nxënësit e shkollave shqipe të Kantonit VAUD në Vevey,

këndojnë himnin e flamurit

 zone membre.  

      

  NXËNËSIT E SHKOLLËS SHQIPE NË VEVEY         NXËNËSIT E SHKOLLËS SHQIPE NË VEVEY

 

Shkolla në Vevey: Ecole de la Part-ieu

SHKOLLA ME MËSIM PLOTËSUES NË GJUHËN SHQIPE

NË VEVEY CLARENS DHE VILLENEUVE

MUSA PALI

CHENEVIERES 21     18000 VEVEY      malopali@msn.com

079 632 47 40  ose 021 922 13 65

 

 

 

 

 

 

 

Ju jeni vizitori numër 453039

Data e fundit: e shtunë 04 mars 2017