Folklori nga Ulqini: Valle e detarëve Dumsharaveli"

http://www.visit-ulcinj.com/blog/2010/01/07/shkaulqini-dhe-dumsharaveli-i-ulqinit-po-merr-form-te-re-video/ Gusharavel, mos u ngërdhesh, Se ta fus nji flakaresh! Çoje velin hape velin, Sa ta presim karajelin. O çpa na fryn nji karajel, E na bje barkën me vel. O çpa na fryn nji tramuntanë, E na bje barkën në Ranë. Ky tekst është kënduar dhe është luajtur valle dhe ka marrë karakter si Valle e detarëve. - Dumsharavelin e kemi luajtur me bragesha të zeza dhe fanela marinarësh. Më vonë është bërë një kostumografi e re dhe kemi marrë rekuizita detarësh, peshkatarësh: rrjetë, rrema, fener, që sot edhe të vazhdohet të luhet si Vallja e peshkatarëve.

Video mëparshme Kthehu

2 vota. Mesatarja e 5.00 të 5.

Shto një koment
Kodi i gabuar! Provoni përsëri